Testbericht door Filip

Filip vander Stappen

02-01-2018

Dit is ene testbericht, met een image waarvan ik de grootte heb aangepast. Tevens test of percentages werken als grootte. Dit ifdf gdsgsadg gafdgfdagfadg. Test

hghghgd hhgfh hgfh hflkj/. gfdgdf hfghgf jjhgjhgjhgkj kkkjhfjd   Afbeelding op 300 pixels rechts uitgelijnd.  

 

Het slachtoffer is geen onderdeel van het strafproces en behoeft daarom ook geen rechten te hebben. Dit inzicht is de laatste jaren aan het veranderen, mede dankzij de inzet van het kabinet en vanwege de voorbeelden van de afgelopen jaren waarbij de positie van het slachtoffer in de knel is gekomen.
Daarom is besloten om de positie van het slachtoffer te versterken, door het Wetboek van Strafvordering aan te passen. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie kwam uit op het
wetsvoorstel 33 176, dat zorgt voor de uitbreiding van het spreekrecht van slachtoffers en nabestaanden in het strafproces.
In dit verslag wordt naar de inhoudelijke aspecten van dit wetsvoorstel gekeken om meer inzicht en begrip erover te krijgen.
Het eerste hoofdstuk zal het proces van het wetsvoorstel toelichten, om vervolgens, aan hoofdstuk twee aan te sluiten, waar het begin- en eindresultaat van het wetsvoorstel wordt beschreven. Verder wordt er uitgelegd wat de wetswijziging voor het slachtoffer zelf zal veranderen. In hoofdstuk drie komen de standpunten van verschillende politieke partijen van de Tweede Kamer aan bod. In hoofdstuk vier wordt er naar achtergronden van het wetsvoorstel gekeken. In het laatste hoofdstuk zullen er standpunten van een verdachte, een slachtoffer, het Openbare Ministerie en de rechter naar voren komen, om vervolgens met een discussie af te sluiten.

Check out the Full News Listing.

ABOUT US
CONTACT ABOUT US
SOCIAL
facebook twitter
NEWS
NEWS ARCHIVE
MANAGEMENT
Login